Psychologen

PSYCHOLOGEN

Liesbeth Citroen

Liesbeth Citroen is BIG geregistreerd GZ / klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut.
Zij is werkzaam zowel in de specialistische GGZ als in de basis GGZ en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Zij behandelt individueel volwassenen en jong volwassenen.
Haar specialisme is podiumangst. Na diverse publicaties heeft zij ruime ervaring op dit gebied.

https://ctrlfocus.deonlinevos.nl

Kwaliteitsstatuut Liesbeth Citroen


Hanneke van Rijn

Hanneke van Rijn is BIG geregistreerd klinisch psycholoog en EMDR practitioner.
Zij is gespecialiseerd in de behandeling van PTTS en traumagerelateerde (angst-en paniek) klachten.
Zij behandelt zowel volwassenen als kinderen (indien noodzakelijk ook in de Engelse en Spaanse taal) en heeft jarenlange ervaring op dit gebied.
Zij heeft, op eigen verzoek, geen contracten afgesloten met de zorgverzekeraars, desondanks wordt een ruim deel van de behandelingskosten bij volwassenen vergoed door de zorgverzekeraar.
Voor verdere informatie met betrekking tot vergoeding van behandeling bij Hanneke van Rijn, zie hier: vergoeding clienten 2021 Hanneke van Rijn

Kwaliteitsstatuut Hanneke van Rijn


Jacqueline Vanstaen

Jacqueline Vanstaen is BIG geregistreerd GZ  klinisch psycholoog, psychotherapeut en EMDR therapeut. Haar praktijk richt zich op de behandeling van kinderen tot 18 jaar en jong volwassenen, zowel in de basis GGZ als in de specialistische GGZ.
Opleiding: Universitaire studie Ontwikkelingpsychologie, tevens propedeuse Orthopedagogiek. Postdoctorale opleiding tot Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog aan de RINO Utrecht. Zij werkt vanuit meerdere therapeutische invalshoeken ( o.a. psychoanalytische psychotherapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, groepstherapie).
Werkervaring: naast de vrijgevestigde praktijk gedurende 20 jaar gewerkt in een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds 2011 volledig werkzaam als vrijgevestigde binnen de Comeniuspraktijk.
In onze praktijk heeft Jacquelein Vanstaen voor de jeugd contracten afgesloten met diverse gemeenten, voor verdere informatie , zie verwijzing en vergoedingen kinderen.

Kwaliteitsstatuut Jacqueline Vanstaen


Joke Chrispijn

Joke Chrispijn is BIG geregistreerd GZ psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut en EMDR therapeut. Zij is werkzaam in zowel de specialistische als basis ggz.
Zij heeft contracten met alle zorgverzekeraars en werkt op woensdag en donderdag bij de Comeniuspraktijk.
Zij behandelt individuele volwassenen en jongvolwassenen vanaf ca. 20 jaar, vanuit een psychodynamisch en cognitief gedragstherapeutisch (CGT) perspectief, ook behandelt ze PTSS problematiek met EMDR.
Sinds september 2017 aangesloten als psychotherapeut bij de Comeniuspraktijk. Haar werkervaring bestaat uit > 20 jaar ambulant werken binnen de specialistische GGZ en is daar thans gedeeltelijk nog werkzaam. Ze werkte vijf jaar bij een groepspraktijk voor psychotherapie in Amsterdam. Zij is begonnen op de afdeling psychiatrie van het AMC; en de meeste ervaring opgedaan bij de psycho-therapeutische dagbehandeling.

Kwaliteitsstatuut Joke Chrispijn


Saskia de Waal
Saskia de Waal is BIG geregistreerd  GZ psycholoog, Infant Mental Health (IMH) specialist en EMDR therapeut. Zij specialiseert zich in de behandeling (Basis GGZ) van baby's, peuters en kleuters (0-6 jaar) en hun ouders/verzorgers met vragen over de opvoeding of ontwikkeling. Klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over eten, slapen, overmatig huilen, druk of juist teruggetrokken gedrag, angsten of trauma. Ook (aanstaande) ouders met klachten rondom zwangerschap en/of het ouderschap kunnen zich aanmelden.  Zij werkt zo veel mogelijk met ouders en kind samen, vanuit de visie dat de band tussen hen centraal staat. Deze ouder-kind relatie is de ingang om samen te kijken wat er speelt (diagnostiek) en om verandering te bereiken (behandeling). De hulpvraag van de ouders is daarbij leidend. Behandelmogelijkheden: ouder-kind behandeling, oudergesprekken, traumabehandeling, mindfulness (mindful met je baby). Opleiding: studie Orthopedagogiek (Universiteit Utrecht), Postdoctorale opleiding tot GZ  psycholoog en opleiding tot IMH specialist aan de RINO Utrecht. Werkervaring: gedurende 15 jaar werkzaam in instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Naast de werkzaamheden voor de Comeniuspraktijk, werkt Saskia in een IMH- team binnen de specialistische GGZ. In onze praktijk heeft Saskia de Waal voor de jeugd contracten afgesloten met diverse gemeenten. Kwaliteitsstatuut Saskia de Waal

Anne Sanders

Anne Sanders is BIG geregistreerd GZ psycholoog, psychotherapeut, groepstherapeut en EMDR therapeut. Haar praktijk richt zich op de behandeling van jong volwassenen en volwassenen vanaf 18 jaar in zowel de specialistische GGZ als de basis GGZ.

Opleiding: Universitaire studie Klinische Psychologie Universiteit Utrecht, Postdoctorale opleiding tot GZ Psycholoog, Postdoctorale opleiding tot Integratieve Psychotherapeut aan de RINO Utrecht. Zij werkt vanuit meerdere therapeutische invalshoeken ( o.a. psychodynamische psychotherapie, systeemtherapie/partnerrelatie therapie, cognitieve gedragstherapie, groepstherapie). Ook behandelt ze PTSS problematiek met EMDR.

Werkervaring: naast de vrijgevestigde praktijk gedurende 20 jaar gewerkt in verschillende grote GGZ instellingen (afdelingen Jong Volwassenen en Volwassenen) als behandelaar en leidinggevende. Vanaf mei 2021 volledig werkzaam als vrijgevestigde binnen de Comeniuspraktijk.

In onze praktijk heeft Anne Sanders voor 2021 nog geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars, desondanks wordt een ruim deel van de behandelingskosten bij volwassenen vergoed door de zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis wordt 100% vergoed.