Fysiotherapie

FYSIOTHERAPIE

Ons lichaam, en met name ons bewegingsapparaat, is een verbazend knap en goed functionerend geheel van spieren, botten en gewrichten, aangestuurd door onze hersenen en zenuwstelsel. We gaan er meestal als vanzelfsprekend vanuit, dat we met ons lichaam kunnen doen wat wij willen, en dat we ons goed voelen in ons lijf. Tot het moment dat we klachten krijgen en ons lichaam niet altijd meer meewerkt. Fysiotherapeuten zijn deskundig op het gebied van ons dagelijks bewegen. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van klachten en om (verergering van) klachten te voorkomen.

Adviseren, behandelen en begeleiden
Bij de eerste afspraak vormen wij een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan stellen wij - samen met u - een behandelplan op. Dit is maatwerk, elk individu en iedere klacht zijn immers anders en vragen om een individuele aanpak. De behandelingen die hierop volgen, duren per keer ongeveer een half uur. Indien nodig maken wij gebruik van elkaars expertise en zullen wij u adviseren zich (ook) door een collega therapeut te laten behandelen. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om bij ons behandeld te worden.

Fysiotherapie is maatwerk, elk individu en iedere klacht is weer anders

Therapievormen
De meest voorkomende therapievormen in de Comeniuspraktijk zijn Bewegingstherapie, Psychosomatische fysiotherapie, Manuele therapie en Osteopathie, Lymfedrainage en Massage. Deze specialisaties kunnen ook in combinatie worden toegepast. Bewegingstherapie wordt ook wel oefentherapie genoemd en is een belangrijke pijler van de fysiotherapie. Deze therapie wordt gebruikt om de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten te beïnvloeden, de spierkracht te vergroten, een betere houding, evenwicht of ademhalingstechniek aan te leren, conditie op te bouwen en om te leren ontspannen.
Massage is al eeuwenlang een veel gebruikt hulpmiddel tegen pijn. Massage wordt bovendien gebruikt om de bloedsomloop in weefsels te bevorderen en de spierspanning te verminderen.
Voor informatie over de overige vormen van fysiotherapie kijk naar onze specialisaties boven in de menubalk.

Hoe is de kwaliteit van fysiotherapie gewaarborgd?
De therapeuten van de Comeniuspraktijk staan ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor gelden basiseisen zoals een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen worden gebruikt.

Wij staan bovendien ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Vanuit het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg voldoet, wordt toegelaten tot het Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF.


DE PRAKTIJKEN

caret-down caret-up caret-left caret-right

Flapper Comenius Praktijk
  06 52 71 80 59

Mark Saiboo

Flapper Comenius Praktijk

  06 46 04 08 74