Fysiotherapie bij Oncologie

FYSIOTHERAPIE BIJ ONCOLOGIE

Wanneer mensen behandeld worden voor kanker is het mogelijk dat er bijwerkingen ontstaan. Een chemokuur, bestraling, hormoontherapie en/of operatie kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het lichaam vocht vasthoudt, er pijnen ontstaan, bewegen niet gemakkelijk gaat, vermoeidheid ontstaat en men weinig belastbaar is. Fysiotherapie helpt om de bijwerkingen die ontstaan door de behandeling voor kanker te verlichten.

Fysiotherapie helpt om de bijwerkingen die ontstaan door de behandeling voor kanker te verlichten.

De Comeniuspraktijk gebruikt verschillende specialisaties om u te behandelen: manuele lymfedrainage, litteken massage, bewegingstherapie, oefenen op fitness apparatuur, advies of een combinatie hiervan. Er is steeds meer bekend over de gunstige effecten van bewegen op de algemene en lichamelijke klachten van kankerpatienten. Verder heeft fysiotherapie bij oncologie ook een positieve invloed op het herstel en eventuele terugkeer naar het arbeidsproces. Het is mogelijk om de begeleiding te starten voor, tijdens of na de chemokuur, bestraling, hormoontherapie of operatie. Onze therapeuten hebben veel ervaring in de behandeling van vrouwen met borstkanker.

Daarnaast geven onze therapeuten palliatieve zorg bij ernstig zieke of terminale patiënten. Deze therapie is voornamelijk gericht op ontspanning en pijnbestrijding. Met ondersteuning en advies om kwaliteit van leven (zo lang) mogelijk te behouden of te verbeteren.


FYSIOTHERAPIE BIJ ONCOLOGIE

caret-down caret-up caret-left caret-right

Flapper Comenius Praktijk
  06 52 71 80 59

  06 46 04 08 74