Coaching & Begeleiding

COACHING & BEGELEIDING

Persoonlijke coaching
Coaching is een vorm van leren waarbij de coach je helpt om je situatie te verbeteren door middel van een proces van leren en zelfontwikkeling. Coaching betekent letterlijk: iemand van de ene naar de andere plaats vervoeren. Mensen gebruiken coaching om vooruit te komen. De coaches van de Comeniuspraktijk helpen hun cliënten om hun situatie te verbeteren of om een bepaald doel te bereiken.

Mensen gebruiken coaching om vooruit te komen

Waarom een coach?
Veel mensen vragen een coach om hulp omdat ze hun situatie willen verbeteren of bepaalde doelen willen bereiken. Ze willen nieuwe denkwijzen en een nieuwe benadering leren, waardoor ze betere resultaten kunnen behalen. Dat kan bijvoorbeeld effectiever en beter georganiseerd werken zijn. Maar ook meer zelfvertrouwen krijgen of effectiever omgaan met anderen kan het doel van coaching zijn.

Hoe werkt een coach?
Een coach gebruikt een combinatie van waarneming, vragen stellen, luisteren en feedback geven om een gesprek te creëren dat rijk is aan inzichten en leerervaringen. Degene die gecoacht wordt, ervaart focus en aandacht en dat stelt hem of haar in staat om meer bewustzijn en begrip voor de eigen omstandigheden te ontwikkelen. Dat kan leiden tot een sterker gevoel van richting en focus, toegenomen zelfkennis, bewustzijn van eigen handelen, een groter vermogen om met anderen om te gaan en invloed uit te oefenen, meer motivatie, verbeterde persoonlijke effectiviteit, meer gerichte inspanningen, toegenomen vindingrijkheid en veerkracht en bijvoorbeeld gemakkelijker met veranderingen kunnen omgaan.

Wat kun je van een coach verwachten?
Een coach richt zich met aandacht en betrokkenheid op jouw situatie. Zo ontstaat een objectieve evaluatie en échte duidelijkheid. Tijdens de gesprekken zal de coach je aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen en in actie te komen. De relatie met een coach is bijzonder door de combinatie van objectieve afstandelijkheid en betrokkenheid bij jouw doelstellingen. Omdat de relatie is gebaseerd op vertrouwen en openheid, blijft de inhoud van de gesprekken geheim.


COACHING EN BEGELEIDING

caret-down caret-up caret-left caret-right

Flapper Comenius Praktijk
  06 52 71 80 59

  06 46 04 08 74