Meditatie verandert het brein

Meditatie verandert het brein.

Herhaaldelijk mediteren leidt tot blijvende veranderingen in de activiteit van de hersenen. Lang was meditatie voor velen vaag en zweverig. Voor sommigen een spirituele of religieuze ervaring. Nadat meditatie hierdoorheen haar weg heeft gevonden in onze westerse samenleving, wordt meditatie nu door velen in onze samenleving beoefend. Of dit nu is door de oefeningen zelf te doen, door meditatiever te leven, of door een uitgebreide training te volgen zoals de mindfulness training. Het is bewezen dat mensen na drie maanden van meditatie makkelijker hun aandacht kunnen verdelen over prikkels uit hun omgeving.

Tijdens sessies helpt Michèle Dros om te leren mediteren. Ze geeft  oefeningen voor thuis en voor in het dagelijks leven. Ook kan het helpen erover te lezen.
Waar zij veel gebruik van maakt is de mindfulness via Ger Schurink, een psycholoog die een mooi boek heeft geschreven en een fijne site heeft ontwikkeld waarvan je gratis de meditatie oefeningen kunt downloaden. www.gerschurink.nl/audio.php

Ger Schurink – Mindfulness, een praktische training in het omgaan
met gevoelens en gewoonten (Thema)

andere aanraders:
Jon Kabat- Zinn – Waar je ook gaat, daar ben je (Kosmos Uitgevers)
Thich Nhat Hanh – Mindfulness, voor een gelukkig leven (BBNC Uitgevers)
Steven Hayes – Uit je hoofd, in het leven (Nieuwezijds BV Uitgevers)